Toespraak President Rivlin tijdens de herdenking van de gevallenen van de eerste Libanon oorlog

In een emotionele oproep aan de families, zei de president: 37 jaar zijn verstreken sinds het uitbreken van de eerste Libanon oorlog . Zevenendertig jaar wachten. Zevenendertig jaar waar verjaardagen niet gevierd worden.  Zevenendertig jaar van pijn, verlies, leegte. Elk jaar komen we naar deze berg, Mount Herzl in Jeruzalem de berg van verlangen en pijn, en herinneren aan uw dierbaren, onze geliefden. in ons hart blijven ze altijd jong in Beaufort, Sidon en Tyrus, de weg van Beiroet naar Damascus en in de Shuf Mountains.”

“De eerste oorlog in Libanon was niet een oorlog van onze keuze,” benadrukte de presiden., “Het was een oorlog van geen keuze, een oorlog voor de vrede van Galilea en haar bewoners, een rechtvaardige oorlog van een soevereine staat om haar burgers te beschermen . het was een oorlog om het dagelijks leven van kinderen in peuterspeelzalen, scholen te beschermen, om vrouwen, ouderen en mensen die al jaren in de schaduw van de dood woonden , te beschermen.” En voegde de president er aan toe: “Toen, zoals ook nu,  hebben nooit iets tegen de inwoners van Libanon gehad. Net als nu, zijn het de terroristische organisaties die de zwakte van Libanon, de Libanese staat, benutten om de staat Israël en zijn burgers aan te vallen.”

De president merkte ging tevens in op Operation Northern Shield en de ontdekking van Hezbollah’s aanval tunnels: “Wij waarschuwen Hezbollah niet de agenda van Iran aan Libanon op te leggen, en we waarschuwen Libanon geen uitvalsbasis voor aanvallen op Israël te zijn ,” zei hij. “We staan niet te popelen om te vechten. Maar de IDF is alert en klaar om te reageren op een bedreiging en ieder eventueel scenario. De staat Israël zal niet werkeloos toezien en zal ervoor zorgen dat de burgers van Israël rustig kunnen blijven slapen! “

Advertentie (4)