VIDEO. Een ritje door Tel Aviv met een zelfrijdende auto

Het is halverwege de middag in Tel Aviv, de zon is verblindend en een Israëlische bestuurder in het noorden van de stad probeert de Toyota Prius aan zijn linkerkant agressief te passeren. Zodra hij de gelegenheid heeft doet hij dat ook om er dan tot zijn verbazing achter te komen dat hij zojuist een zelfrijdende auto heeft gepasseerd.

De Toyota Prius is een zelfrijdende auto, ontwikkeld als onderdeel van een project van het Russische technologiebedrijf Yandex, en wordt getest in onder meer Tel Aviv en andere steden over de hele wereld. De voertuigen kunnen remmen bij stoplichten, invoegen op de snelweg, zo nodig versnellen en richting aangeven, maar als het erom gaat te achterhalen of de voetganger op de fiets aan de kant van de weg de straat op zal rijden, zijn voorspellingsmogelijkheden nog steeds het moeilijkst en dienen verbetering. Maar niet voor de kinderen op de zebrapad. Yandex’s voertuig komt gemakkelijk tot stilstand als ze proberen de straat over te steken.

Lees het hele artikel in NoCamels en kijk de video hieronder.

Advertentie (4)