De Hamas zomerkampen gaan weer beginnen

Zoals ieder jaar gaan ook dit jaar de Hamas zomerkampen van start en wel op 20 juli  a.s. Middels video’s op het Hamas tv station  al-Aqsa TV en op sociale media worden middelbare scholieren opgeroepen zich vooral te registreren.

Tijdens de zomerkampen “genieten” duizenden Palestijnse jongeren van activiteiten, die worden gecombineerd met radicale ideologieën en paramilitaire training. Hamas is de meest vooraanstaande organisatie die zomerkampen uitvoert (als een voortzetting van de militaire training op de middelbare scholen gedurende het schooljaar).

In het verleden organiseerde en financierde UNRWA enkele van de zomerkampen voor de kinderen in de Gazastrook. De afgelopen jaren heeft de UNRWA haar activiteiten echter opgeschort vanwege financiële problemen. Het vacuüm werd opgevuld door Hamas en de Palestinian Islamic Jihad (PIJ), die hun activiteiten in het zomerkamp dienovereenkomstig verhoogden. In het verleden werden de zomerkampen van Hamas georganiseerd door de ministeries van onderwijs en binnenlandse zaken. In de afgelopen jaren echter, met de formele toevoeging van militaire training aan het curriculum van de middelbare scholen , werd het organiseren van de zomerkampen overgedragen aan de militaire vleugels van Hamas en de PIJ . Blijkbaar had de overgang een directe invloed op de programma’s van de zomerkampen en wordt er momenteel meer nadruk gelegd op indoctrinatie en paramilitaire training.

Hamas en de PIJ beschouwen de activiteiten die tijdens de zomerkampen worden gehouden als zeer belangrijk. In de meeste gevallen zijn de kampen vernoemd naar gebeurtenissen of mijlpalen in de geschiedenis van de terroristische organisaties of van Palestina. In de kampen krijgen de jongeren een paramilitaire training, waarvan sommige op militaire posten worden gehouden en worden verzorgd door medewerkers van de terroristische organisatie. Radicale ideologische indoctrinatie omvat het zogenaamde “recht op terugkeer”, de shahada (de bereidheid om als een martelaar terwille van Allah te sterven en een shaheed te worden), de zogenaamde “bevrijding van Palestina” door middel van “verzet”(Dat wil zeggen, de vernietiging van de staat Israël door terrorisme), en het inprenten van de grondbeginselen van de radicale islam. Daarom worden de kampen beschouwd als workshops voor de productie van de volgende generaties agenten, die in de toekomst zullen worden geïntegreerd in de militaire en politieke netwerken van Hamas en de PIJ in de Gazastrook.

 

Advertentie (4)