District rechtbank in Jeruzalem oordeelt dat de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk is voor de terreuraanslagen in Israel

De districts rechtbank in Jeruzalem heeft een belangrijke uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door acht families die slachtoffer waren van terreuraanslagen tijdens de 2e intifada tussen 2000 – 2005 door Palestijnse terroristen. Naarmate de zaak vordert naar een volgende fase bij een hogere rechtbank, zou de PA verantwoordelijk kunnen zijn voor het vergoeden van de families met een schadevergoeding van maximaal $ 1 miljard.

De rechtbank oordeelde dat “de financiële en praktische ondersteuning van de Palestijnse Autoriteit en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie, alsmede ideologische aanmoediging van de aanslagen, aantoont dat de Palestijnse leiders de terroristen steunen .

Het citeert het langdurige beleid van de PA om stipendia te betalen aan gevangengenomen terroristen en hun families, evenals aan families van zelfmoordterroristen die werden gedood tijdens het vermoorden van Israëli’s. Ook merken de rechters op  “dat functionarissen van de PA en de PLO de moordenaars van Israëlische burgers in officiële publicaties, publieke rally’s eren en straten en pleinen naar hen noemen.

De beweringen van de PA zelf hebben de terroristen aangemoedigd en zelfs gestuurd, en “het verklaarde beleid van de PLO en de PA, geleid door Yasser Arafat om terreuraanslagen tegen Israël uit te voeren, “wijzen ook op de verantwoordelijkheid van de Palestijnse regering, aldus de rechtbank.

 

Advertentie (4)