Hamas dringt er bij Iran op aan een “gezamenlijke defensie alliantie “tegen Israel op te zetten

Tijdens een bezoek aan Teheran uitte Hamas de wens om de betrekkingen tussen Iran en de terreurgroep te versterken en een akkoord te bereiken over een “gezamenlijke defensiealliantie” met alle partijen van de “verzetsas”, volgens de Libanese krant Al-Akhbar, aldus de Jerusalem PostDe alliantie zou Hamas, de Islamitische Republiek, Syrië en Hezbollah op gecoördineerde wijze moeten helpen aanvallen te bestrijden, of gezamenlijk Israel aan te vallen.

De delegatie die Iran bezoekt wordt geleid door vice-voorzitter van Hamas’s Politiek Bureau Saleh Al-Arouri en omvat verder het hoofd van Hamas Diaspora Office Maher Salah, Musa Abu Marzouk, Izzat Al-Rishq, Zaher Jabarinm, Hussam Badran, Usama Hamdan, Ismail Radwan en Khaled Qaddoumi , De vertegenwoordiger van Hamas in Iran.

Al-Arouri gaf de Iraniërs een brief van Hamas-chef Ismail Haniyeh, waarin hij Iran bedankte voor “zijn inspanningen om de Palestijnse zaak te steunen” en om meer steun vroeg om “de verstikkende Israëlische belegering het hoofd te bieden”. De brief benadrukte ook de solidariteit van Hamas met Iran tegen het Amerikaanse en Israëlische beleid.

Haniyeh kon geen deel uitmaken van de delegatie omdat Egypte weigerde hem de Gazastrook te verlaten.

Advertentie (4)