Iraanse leider Khameini: Palestijnen hebben ‘precisie raketten’ om het Amerikaanse vredesplan te weerstaan

De hoogste baas van Iran Ayatollah Ali Khamenei had maandag een ontmoeting met een delegatie van de Palestijnse terreurgroep Hamas. Zij voerden gesprekken met het plaatsvervangend hoofd van Hamas, Saleh al-Arouri, die de delegatie leidt. Dat schrijft de Times of Israel.

Khamenei vertelde de Hamas leiders dat het steunen van de Palestijnen ‘een ideologische en religieuze kwestie is’ en veroordeelde ten zeerste het vredesplan van het Midden-Oosten van de Amerikaanse president Donald Trump, waarbij hij zei dat de Palestijnen ‘precisie raketten’ hebben om zich tegen het vredesplan te verzetten.

“De gevaarlijke samenzwering van de ‘Deal of the Century’ is gericht op het vernietigen van de Palestijnse identiteit bij het Palestijnse publiek en de jeugd”, aldus een Engelse verklaring op zijn website.

“Confrontatie met the Deal of the Century vereist promotie, culturele en intellectuele inspanningen en andere methodes om de Palestijnen vooruitgang te laten boeken. Tegenwoordig zijn Palestijnen uitgerust met precisie raketten in plaats van stenen en dit betekent vooruitgang”, voegde Khamenei eraan toe.

Eigenlijk belangrijker was wat Khameini tegen het einde zei: “de terugkeer van het heilige land [Israël] naar de wereld van de islam is geen vreemde en onhaalbare zaak” en noemde Hezbollah leider Hassan Nasrallah’s doel om te bidden in de Al-Aqsa moskee op de Tempelberg van Jeruzalem een “absoluut praktisch en haalbare ambitie voor ons”.

Dit maakt weer eens duidelijk waar Iran op uit is: de totale vernietiging van Israel en het land Islamistisch te laten worden. En voor wie het nog niet begrijpt, dan maken de woorden van Hamas leider Al-Arouri het wel duidelijk.

Deze Hamas-leider zei tegen de Iraanse leider: “Gebaseerd op de goddelijke belofte, geloven wij dat Al-Quds en Palestina bevrijd zullen worden van de tirannie van de zionisten”.

Advertentie (4)