VIDEO’S. Saudische blogger op bezoek in Israel door Palestijnen in Jeruzalem aangevallen en toegang tot al-Aksa moskee geweigerd

Mohammed Saud, een Saudische blogger en fan van Israel, zoals blijkt uit zijn Twitteraccount @mohsaud08  is op bezoek in Israel en wilde vanzelfsprekend een bezoek brengen aan de al- Akse moskee en de Oude Stad van Jeruzalem.

Dat verliep anders dan hij had gedacht, deze video toont hoe een kind naar hem spuugt en Palestijnen tegen hem schreeuwen om de plek te verlaten.

In een andere video is te zien hoe stoelen en andere objecten naar hem worden gegooid door Palestijnen, terwijl hij door de Oude Stad loopt.

Eén Palestijn zegt: “Ga naar een synagoge.” Anderen noemen hem een “dier” en “zionistisch afval”.

Of deze acties zijn georganiseerd of spontaan ontstonden is niet bekend. Een woordvoerder van het ministerie van Israels ministerie van buitenlandse zaken noemde het een “walgelijk welkom”. Verder zei hij “We veroordelen ten sterkste het wrede en immorele gedrag van sommige Palestijnen in de buurt van de Al-Aqsa-moskee tegenover een Saoedische media-persoonlijkheid die naar Jeruzalem kwam om een ​​brug te slaan naar vrede en begrip tussen volkeren, “

Advertentie (4)