Israelische jongeren met autisme krijgen een opleiding in cybersecurity

Soldaten en officieren van de IDF Military Intelligence Directorate’s Unit 9900, die soldaten met autisme heeft geïntegreerd in de luchtfoto-interpretatie-eenheid (foto credit: IDF Spokesperson’s Unit)

Voor het eerst krijgen jongeren met een handicap een opleiding  en training in cybersecurity-training in Israël. Deze opleiding wordt geleid en gefinancierd door het Nationale Cyber Directoraat en het Ministerie van Welzijn en Sociale Diensten, in een poging de pool van talent in de high tech industrie uit te breiden, aldus de Times of Israel.

De eerste groep omvat 16 autistische jongeren vanaf de leeftijd van 21 jaar en hoger en is een initiatief Ram Levy, de CEO van cybersecurity bedrijf Konfidas, die mensen met een handicap wil integreren in het cybersecurity veld, waar de vraag naar geschoolde werknemers groot is.

Het trainingsprogramma duurt ongeveer twee maanden en omvat ongeveer 250 uur theorie, samen met praktische training.

De theorielessen worden gegeven door het ministerie van Arbeid en Sociale Zaken van het “See Security College “en de praktische training wordt verzorgd door professionele mentoren die worden aangeboden door bedrijven die zich bij het initiatief hebben aangesloten, zoals de Israel Electric Corporation, Facebook Israel, Bank Hapoalim Ltd. en Israel Discount Bank Ltd., aldus een verklaring.

De training zal zich richten op het leren van de vaardigheden voor een van de meest gewilde cybersecurity-functies, “inspecteur Security Operations Center”. Aan het einde van de cursus zullen de studenten accreditatie-examens afleggen die zijn opgesteld door het cyberdirectoraat, en succesvolle kandidaten krijgen een diploma in cybersecurity.

De afgestudeerden kunnen ook stage lopen bij de bedrijven die de opleiding sponsoren om hen werkervaring te laten opdoen en kunnen uiteindelijk ook een baan krijgen bij deze bedrijven.

“Wanneer de afgestudeerden van de cursus integreren in de arbeidsmarkt, kunnen we een hele cirkel van bijdragen aan de gemeenschap sluiten, de productiviteit in de economie verhogen en de cyberbestendigheid van de Israëlische economie versterken,” zegt Ariel Hovav van de National Directoraat Cyber in een verklaring.

In 2015 begon de Israëlische legereenheid 9900, die verantwoordelijk is voor het ontcijferen van satelliet- en andere afbeeldingen, vrijwillige soldaten met autisme in dienst te nemen die bewezen hadden zeer bedreven te zijn in het decoderen van foto’s.

Advertentie (4)