Israël bereidt zich voor op mogelijke militaire betrokkenheid bij elke mogelijke militaire escalatie in de Perzische Golf

Israël bereidt zich voor op mogelijke militaire betrokkenheid bij elke mogelijke militaire escalatie in de Perzische Golf terwijl de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten blijven stijgen, waarschuwde de minister van Buitenlandse Zaken, Israel Katz, aldus de Jerusalem Post.

“Er moet rekening worden gehouden met het feit dat foutieve berekeningen door Iran een verschuiving kunnen veroorzaken van de ‘grijze zone’ naar de ‘rode zone’ – dat wil zeggen, een militaire vuurzee ‘, zei hij dinsdag .

“We moeten daarop voorbereid zijn, en dus blijft de staat Israël zich inzetten voor het opbouwen van zijn militaire macht voor het geval dat Israel moet reageren op escalatiescenario’s.”

Zijn opmerkingen kwamen een dag nadat Teheran had gezegd dat het het gezamenlijke alomvattende actieplan had geschonden en de limiet van 300 kg op zijn voorraad laag verrijkt uranium had overschreden.

Sprekend tot Army Radio later op de dag waarschuwde Katz dat terwijl de sancties die door Washington worden opgelegd een botsing zouden kunnen voorkomen, Israël eenzijdig kon optreden om te voorkomen dat Iran een nucleair wapen zou krijgen.

“Iran heeft geen kans in deze oorlog,” zei hij. “Daarom is er een kans daar, door de zware economische druk en de uitgebreide sancties, om oorlog te voorkomen, de doelen te bereiken zonder oorlog.”

Maar hij voegde eraan toe: “Israël zal Iran niet toestaan ​​om kernwapens te verkrijgen, zelfs als het daarin alleen mee moet optreden.”

Advertentie (4)