Israelische onderzoekers hebben een “ontvankelijke” baarmoeder hebben ontworpen

Een team van bio-ingenieurs en gynaecologen aan de Universiteit van Tel Aviv zeggen dat ze door biotechnologische cellen een model hebben gemaakt van de menselijke baarmoedermuur waarop ze hopen dat embryo’s zich kunnen hechten en groeien. De ontdekking zou een stap zijn in de richting om embryo’s te laten groeien in een kunstmatig gemaakt biologisch baarmoedermodel, aldus de onderzoekers in de Times of Israel.

“We waren in staat om een met weefsel-ontwikkeld model van de menselijke baarmoederwand te ontwikkelen”, zei prof. David Elad. “De volgende stap is om te bestuderen hoe de embryo’s in deze muur kunnen implanteren.”

Als implantatie plaatsvindt zoals gehoopt, zou het de embryo’s in staat stellen zich te ontwikkelen in een biologische omgeving in plaats van in de kunstmatige omgeving van een petrischaal en incubator, zoals die tegenwoordig worden gebruikt voor het incuberen van vroege embryo’s in het proces van in-vitrofertilisatie.

Ontwikkelen in een biologische omgeving zal naar verwachting leiden tot “betere resultaten” voor de groei en overleving van de embryo’s, legde Elad uit,

Lees hier het hele verhaal.

Advertentie (4)