Israëlische religieuze kunstenares wint prestigieuze kunstprijs

De Israelische 30-jarige Livnat Bashari uit Netanya heeft de prestigieuze prijs voor jonge kunstenaars gekregen van de wereldberoemde Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship uit Zwitserland, meldt Ynet.

Het winnende schilderij

Haar schilderijen, die gebaseerd zijn op de motieven die verband houden met de Joodse religie, vielen een locale Israëlische agent op, die vervolgens enkele stukken publiceerde in Art Market Magazine. Dit trok de aandacht van Francesco Russo van de Michelangelo Foundation die haar vroeg om één ​​van haar stukken te kiezen voor publicatie in het Michelangelo Magazine.

Livnat koos een portret van haar grootvader, een vrome man met een lange witte baard. Tot haar grote verrassing werd dat portret uit duizenden gekozen en won ze de eerste prijs voor kunst voor een veelbelovende jonge kunstenaar.

“Mij is verteld dat ik in dit stuk een rabbijnse persoon in een ontspannen familiale setting afbeeld”, zei ze. Livnat voegde daaraan toe dat haar onderwerpen vaak verband houden met haar familie en de religieuze buurt waar zij woont. Er aan toevoegend “dat ze haar wereld van Israël en het jodendom naar het doek brengt”.