Israel’s minister van Buitenlandse Zaken was op officieel bezoek in Abu Dhabi

Israels minister van Buitenlandse Zaken heeft deze week een onaangekondigd bezoek gebracht aan Abu Dhabi. Ook nam Katz deel aan een VN-klimaatconferentie terwijl hij ook “de Iraanse dreiging” heeft besproken met een functionaris uit de Emiraten, aldus zijn persvoorlichter in de Times of Israel.

De reis maakte Katz de laatste hooggeplaatste Israëlische functionaris die een ​​officieel bezoek aan het emiraat bracht, en kwam op de hielen van een door de VS geleide conferentie in het nabijgelegen Bahrein, waar Israëli’s openlijk met ambtenaren uit de Golfstaat bijeenkwamen.

Israël heeft geen formele diplomatieke betrekkingen met de Verenigde Arabische Emiraten, die zoals de meeste Arabische landen weigert de Joodse staat te erkennen. De twee landen hebben echter naar verluidt geheime banden en delen beiden hun bezorgdheid over Iran.

Tijdens de klimaatbijeenkomst in Abu Dhabi, die maandag eindigde, ontmoette Katz een niet bij naam genoemde “hoge medewerker van de VAE om regionale kwesties en relaties tussen de landen te bespreken”, volgens een verklaring van zijn kantoor.

Lees hier het hele artikel.

Advertentie (4)