Komende drie jaar wordt het moeilijk Jeruzalem per auto te bereiken

Iedereen die wel eens met de auto naar Jeruzalem is gereden kent het. De chaotische drukte op de toegangswegen zodra je bij de beroemde “koordbrug” en het International Convention Center komt. Dit is echter niets bij wat ons de komende drie jaar te wachten staat.

Deze belangrijkste toegangsweg richting de stad wordt afgesloten wegens de bouw van een 1,5 miljoen m2 groot commercieel centrum én hotels met in totaal 2.000 hotelkamers. Ook wordt er een tunnel voor het autoverkeer richting de stad aangelegd.

Het betekend dat de Shazar Boulevard volledig wordt afgesloten en het moeilijk, zo niet onmogelijk wordt vanaf snelweg 1 vanuit Tel Aviv hoofdstad Jeruzalem binnen te rijden.

Er zijn echter alternatieven. Rij via snelweg 443 vanuit Tel Aviv richting Jeruzalem, die sluit aan op de Begin Boulevard. Echter, de meesten automobilisten zullen dat doen.

Een alternatief wat beter zal werken is om bij Mevaseret, snelweg 1 te verlaten en dan richting Motza en Ein Kerem te rijden. U komt dan Jeruzalem via de oostelijke kant binnen en dan is het nieuwe centrum en de Oude Stad makkelijker te bereiken.

Lees hier het hele artikel.

Advertentie (4)