Leah Goldin, moeder van Hadar Goldin, wiens lichaam in handen van Hamas is “vertel mij wat de regering doet om mijn zoon thuis te brengen”

Premier Benjamin Netanyahu en de Israëlische regering zeggen al vijf jaar wat ze niet zullen doen om de vier Israëli’s terug te brengen die in Gaza worden vastgehouden, maar zullen niet zeggen wat ze wel zullen doen, zei Leah Goldin in een interview met Asaf Liberman op Kan Reshet Bet radio op woensdag, aldus de Jerusalem Post.

In antwoord op de vraag waarom ze denkt dat de regering niet wil handelen, zei Goldin: “Ik wil niet nadenken over wat ze niet willen en waarom ze het niet willen. Ik ben de hele tijd aan het denken waarom ze iets niet doen? Ik weet niet waarom ze iets niet doen. ‘

“Ze vertellen me al vijf jaar wat ze niet zullen doen, maar ze vertellen me niet wat ze zullen doen”, voegde ze eraan toe.  Leah Goldin beschrijft de ontvoering van haar zoon, Hadar Goldin, als een ‘belichaming en realisatie van Hamas’ doelen. Ze benadrukte dat het hele probleem niet alleen gisteren ter sprake kwam. Het is al vijf jaar aan de gang. Het is nu net terug in het nieuws, want gisteren was er een herdenkingsceremonie voor de Operation Protective Edge 2014.
Liberman sprak gisteren over een toespraak van een woordvoerder van Hamas “militaire vleugel “, die zei dat er nu een mogelijkheid is om de kwestie van de Israëliërs die in Gaza worden vastgehouden op te lossen, als Israël klaar is om ” de prijs te betalen ” die daarvoor wordt gevraagd, en benadrukte dat er tweede mogelijkheid zou komen, eraan toevoegend dat de “families zouden moeten leren van de zaak van Ron Arad”, volgens het met Hezbollah gelieerde persbureau Al-Manar.
“Elk jaar, gedurende de afgelopen vijf jaar, hebben we manipulaties van Hamas ontvangen,” antwoordde Goldin, wijzend op een video die Hamas maakte in het eerste jaar na de operatie waarin werd geprobeerd aan te tonen dat de ontvoering van Hadar plaatsvond twee uur nadat een staakt-het-vuren was beëindigd en proberen zich te ontdoen van elke schuld de wapenstilstand te hebben verbroken.
“Dat Hamas ons probeert te manipuleren is OK. Het is slecht, maar het is OK. Zij zijn onze vijand. Maar het feit dat we het denkproces van Hamas ingaan en dat onze leiders de taal van Hamas spreken en handelen volgens de waarden van Hamas zegt iets, “benadrukte Goldin.
Goldin voegde eraan toe dat de staat Israel Hadar en Oron Shaul tijdens de gevechten als gevallen soldaten had aangewezen. “Dit is nooit eerder gebeurd. Geen enkele MIA IDF-soldaat is ooit aangewezen als een gevallen soldaat”, zei Goldin. “Ze vertelden ons dat er geen kans is dat hij leeft en ze hebben hem aangewezen als gevallen soldaat.” 
Ze wees erop dat na vijf jaar ‘vragen rijzen’. De familie Shaul accepteert de evaluatie van de regering niet dat Oron is vermoord omdat het een forensische evaluatie is. 
“Het is niet echt,” zegt Goldin. “Wat echt is, zijn de troepen die onze zonen vasthouden, onze soldaten. Alle andere dingen die ze zeggen interesseren me niet. Het interesseert me niet en het hoeft niemand te interesseren. De vraag is wat onze troepen ons vertellen en wat zij doen om onze soldaten te beschermen. “
Advertentie (4)