Minister Erdan van Strategische Zaken reageert op anti BDS resolutie US Huis van Afgevaardigden

Minister van Strategische Zaken Gilad Erdan reageert op de anti BDS resolutie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. ( De volledige resolutie kunt u hier lezen)

De beslissing om de BDS boycot campagne aan de kaak te stellen is een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen de delegitimatie en antisemitisme van de BDS Het bewijst dat ondanks de uitzonderlijke extremistische stemmen momenteel gehoord in het publieke debat in de Verenigde Staten, de steun en de samenwerking met Israël over een bi-partijgebonden niveau sterker is dan ooit.

Het belang van deze beslissing is dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden publiekelijk erkent dat belangrijke onderdelen van de BDS zich verzetten tegen het bestaan van Israël als een Joodse staat, ongeacht de grenzen, en dat de BDS de kansen op het bereiken van vrede en coëxistentie in onze regio, schaadt. We zullen werken om dit besluit uit te voeren en om te zetten in praktisch beleid tegen de inspanningen van de boycot campagne, aldus minister Erdan.

Het aannemen  van de resolutie markeert de meest recente klap in een reeks van recente politieke nederlagen voor de BDS. Twee maanden geleden heeft de Bundestag een resolutie aangenomen waarin de “methoden en beschuldigingen” door de BDS als antisemitisme wordt bepaald, en werd een beroep op de Duitse regering gedaan om contact met organisaties die de BDS organisatie promoten te vermijden.