Netanyahu zegt een mogelijk grootschalig militair offensief voor te bereiden, maar geeft de voorkeur aan rust aan grens

Premier Benjamin Netanyahu zei donderdag dat hoewel hij liever had dat de grens met Gaza kalm bleef, Israël zich voorbereidde op een mogelijk grootschalig militair offensief dat “verrassend” zou zijn, meldt de Times of Israel.

“Ik geef de voorkeur aan kalmte – niet dat we de illusie hebben dat we een politiek akkoord kunnen bereiken met [Hamas] die de staat Israël van de aardbodem wil vegen. Maar we bereiden ons voor op een campagne die niet alleen breed is, maar ook verrassend, ” zei Netanyahu tijdens een bijeenkomst in het stadhuis in de kustplaats Ashkelon, waar de afgelopen paar jaar zware bombardementen door raketten vanuit Gaza hebben plaatsgevonden.

“Ik zal niet aarzelen om te doen wat nodig is”, zei de premier, “Ik wordt niet geleid door de komende verkiezingen, maar ik wil dat deze stad en de gemeenschappen in het zuiden van Israel blijven bloeien en zich blijven ontwikkelen, en dat er een gevoel en realiteit van veiligheid is. ”

Netanyahu is herhaaldelijk aangevallen tijdens de verkiezingscampagne over zijn Gaza-beleid, maar heeft zijn acties steeds verdedigd door te zeggen dat het in het belang van Israël is al het mogelijke te doen om een ​​grote militaire operatie in Gaza te voorkomen.

Lees hier het hele artikel.

Advertentie (4)