Ontroerende video: Moslim paramedicus die joods meisje van de dood heeft gered was eregast op haar bruiloft

moslim medicus israel‘Ik dacht dat de Engel des Doods me misschien had verslagen, maar ik deed alles om haar te redden. Uiteindelijk is Shachar bij ons “, zegt paramedic held.

In april 2009 arriveerde een Israelische moslim-paramedicus Muawiya Kabha op de plaats van een auto-ongeluk nabij de Israelische stad Petah Tikva en vond daar een jong Joods meisje die vast zat in een auto. Shachar Kugelmas was al dood verklaard door zijn collega’s.

Maar iets zei paramedicus Muawiya Kabha om niet op te geven en tegen alle verwachtingen lukte het hem haar hart weer op gang te brengen.

‘Toen ik bij Shachar aankwam, had ze een hartstilstand. En volgens protocol had de dokter gelijk, we moesten haar dood verklaren. Maar wat ik “van boven voelde” was dat ik haar moest proberen te redden, vertelde Kabha aan de huilende bruid in een zaal vol bruiloftsgasten.

United Hatzalah, de Israëlische vrijwillige hulporganisatie die Kabha naar de plaats van het ongeluk had gezonden, deelde een video van de paramedicus die het verhaal vertelde. De vader van de bruid had Kabha als eregast uitgenodigd op de bruiloft als een verrassing voor zijn dochter.

Advertentie (4)