Palestijnse terrorist die 17 maart 2019 twee Israelis vermoorde door Palestijnse leiders geëerd

Fatah leider Abbas Zaki overhandigt een prijs aan familie van  terrorist Omar Abu Layla

Abbas Zaki, een lid van het Centraal Comité van Fatah, reikte onlangs een prijs uit aan de familie van Omar Abu Layla, die terreuraanval nabij Ariel uitvoerde. Twee Israëliërs, een soldaat en een burger werden daarbij gedood. Abbas Zaki bezocht ook het dorp waar de terrorist woonde en waar een nieuw huis voor zijn gezin wordt gebouwd, nadat het vorige huis door de Israëlische veiligheidsdiensten was verwoest . Abbas Zaki werd vergezeld door de secretaris van de Fatah-afdeling in Salfit (ten zuiden van Ariel) en andere Fatah-activisten (officiële Fatah Facebook-pagina, 1 juli 2019).

De terreuraanval maakten van hem een bewonderde, heldhaftige figuur: senior Fatah-activisten betaalden condoleance oproepen aan zijn familie, de hoofdstraat van het dorp waar hij doorheen liep om zijn terreur aanval uit te voeren, werd naar hem vernoemd, een gedenkteken werd opgericht voor hem in het dorp waar hij zich verstopte en later werd gedood in een vuurgevecht met IDF-troepen, en de sociale netwerken prezen hem om zijn ‘heldenmoed’. De Fatah-afdeling in Salfit starte een project voor de wederopbouw van het huis van de terrorist, dat door de Israëlische veiligheidsdiensten was vernietigd.

Het bouwen van nieuwe huizen voor terroristen is een gebruikelijke manier van Fatah, de politieke club van Abbas als blijk van hulp en ondersteuning voor terroristen die zijn omgekomen en voor hun families. Het is ook een blijk van verzet tegen Israël, een uitdaging voor de boodschap van afschrikking die Israël probeert te sturen door de huizen van terroristen te vernietigen. De gemeente Tulkarm en Fatah officials hielpen bijvoorbeeld het huis te herbouwen van de familie van de terrorist die twee Israëliërs doodschoot in de industriële zone van Barkan op 7 oktober 2018 . Daarnaast gaf Mahmoud Abbas opdracht tot de wederopbouw van het huis van de terrorist die een IDF-soldaat had gedood door een marmeren plaat op hem te gooien tijdens een IDF-beveiligingsactiviteit op 26 mei 2018 .

Op 27 maart 2019 werd de bouw van een gedenkteken voor terrorist Omar Abu Layla voltooid in Abwein tegenover het huis waarin hij zich verborg, en later werd gedood door Israelische veiligheidstroepen.

Advertentie (4)