Social media sensatie Dr. Mike bezocht de 5.000ste patient van “Save a Child’s Heart”

De ster van de sociale media en “hot” Joodse dokter was in Israël om te leren over lokale medische technologie en onderzoeksprojecten.

Het is vrij moeilijk om social media fenomeen Doctor Mike, ( Dr. Mikhail Varshavski,)  te slim af te zijn, maar hij was echt geen concurrentie voor de 15-maanden oude baby Fatma, schrijft Israel 21C.

De twee waren een en al glimlach toen ze elkaar deze week ontmoetten via Save a Child’s Heart, de Israëlische NGO die duizenden kinderen van over de hele wereld behandelt die lijden aan hartaandoeningen.

Fatma is de 5.000ste patiënt van de organisatie. Ze vloog eerder dit jaar naar Wolfson Medical Center in Holon vanuit Zanzibar voor een levensreddende operatie en is nu aan het herstellen in Israël. Ze kwam samen met haar moeder, Balkis Makame Haji, voor dezelfde hartaandoening werd behandeld door de hartchirurgen van Save a Child toen ze jonger was.

“Ik ben mijn leven al verschuldigd aan de artsen hier,” vertelde Haji aan de bezoekende beroemde Amerikaanse osteopathische arts, media-persoonlijkheid en filantroop. “Nu ze mijn baby hebben gered, ben ik ze mijn geluk ook verschuldigd. We gaan binnenkort terug naar Zanzibar, maar een stukje van ons hart zal altijd in Israël blijven. ”

De missie van Save a Child’s Heart is het verbeteren van de kwaliteit van cardiale zorg voor kinderen in ontwikkelingslanden, ongeacht de religie, het geslacht of de nationaliteit van het kind. Tot op heden heeft het patiënten uit ongeveer 60 landen behandeld, zowel in Israël als in het land waar het kind woont.

“Met alle onrust in het Midden-Oosten en de rest van de wereld, is het gemakkelijk om diepbedroefd te zijn. Het is veel moeilijker om een ​​hart te herstellen, en dat is wat deze mannen vrouwen hier elke dag doen, “zei dokter Mike over het werk van de organisatie.

“Het is inspirerend hoe ze politiek en geografie opzij zetten om het leven van kinderen te redden. De artsen en al het personeel hier zijn helden, echt waar’, aldus Dr. Mike.

 

Advertentie (4)