Video: Een trip door Nazareth met zijn vele restaurants

 

Nazareth is de geboorteplaats van Jezus, er zijn er tal van fascinerende kerken en andere christelijke locaties om te bezoeken, maar Nazareth heeft ook een lange geschiedenis van voedselcultuur die het beste kan worden ervaren door een bezoek te brengen aan de buitengewone restaurantjes en winkels van de stad, Israel21C deed het en kwam met de volgende lijst en video.

Twee aanbevelingen voordat je op weg gaat: begin rond 11 uur, omdat veel van deze locaties lunchplekken zijn; en breng een koeler mee voor etensresten of voor het voedsel dat je wilt meenemen om er later van te genieten.

Shawarma Baguette Abu Hane , 91 Paulus HaShishi Street

Shoarma Baguette Abu Hane, Nazareth. Foto door Jessica Halfin

Met de slogan “Je bent niet echt in Nazareth geweest tenzij je onze shoarma hebt gegeten  weet je dat je hier aan je epische voedsel tour moet beginnen.

Als je in de buurt van het Ha-Ir-plein komt, is het makkelijk te vinden vanwege zijn felgele bord met rode letters,  en de locatie die uitkijkt op verschillende kerken, waaronder de St. Joseph’s Church en de Basilica Church of the Annunciatie.

Je kan een grote shoarma in een stokbrood bestellen, ons advies om shoarma in een pita te bestellen, en accepteer alle aangeboden salades om je heerlijk gekruide shoarma in stijl in je pita broodje te houden.

Café Abu Salem ,  7-15 6143 Street, Old City Bazaar

Cafe Abu Salem

Ga door de stenen loopbruggen en verschillende verkopers van de overdekte markt en je zult uiteindelijk Café Abu Salem vinden. Met een backgammon-club voor mannen aan de achterkant en een gastvrij traditioneel koffiehuis aan de voorkant, is dit kleine winkeltje verborgen in een 100 jaar oud stenen gebouw in de steegjes van de oude stadsbazaar van Nazareth een bezoekje waard voor een boost van cafeïne.

Café Abu Salem is gespecialiseerd in Arabische espresso op bestelling gemaakt in een traditionele koffiepot, en kaneel-walnoot thee gemaakt van kaneelschors die uren is doordrenkt en vervolgens op bestelling wordt gemengd met gehakte walnoten – een drankje dat ooit aan vrouwen werd gegeven om hen te helpen hun kracht te herwinnen na de bevalling.

Falafel Wisam Jabali , 20 Hagalil Street

Deze onlangs gerenoveerde plek, op slechts 10 minuten lopen van de markt in de richting van het Golden Crown Hotel en Mary’s Well, serveert een gouden falafel die door velen wordt beschouwd als de beste in de omgeving.

Hier bakken ze de rijke falafel ballen op bestelling met behulp van een speciaal gereedschap en stoppen ze in een pita naast verschillende felgekleurde salades en augurken. Laat de gemeenschappelijke schaal met olijven uit de Galil niet achterwege om tussen de happen door te eten. Ook niet te missen zijn shifla, pittige kleine bananenpepers.

Hummus Afif Saig , 26 Tawfiq Ziad Street

Aan de Tawfiq Ziad Street is een informele hummusia en je kunt Nazareth gewoon niet verlaten zonder daar naar binnen te gaan.

De hummus is warm, romig en onmiskenbaar Galilean in zijn rustieke stijl, geserveerd met verse kleine salades, augurken en zelfs patat ( friet ), shoarma-vlees en falafel-ballen, als u dat wenst. Het wordt het beste vers gegeten, zoals de meeste hummus, maar als je te vol bent, neem dan een portie om later te gaan.

Bestel vooral één van de volgenden: halve portie hummus met gargirim (gekookte kikkererwtengarnituur) of mashawsha (uitgesproken als “Ma-shau-sha”) – gepureerde kikkererwten gemengd in citroenachtige knoflook-doordrenkte tahinisaus.

Bakkerij Tabun Ein Mahal , 2 Tawfiq Ziad Street

Een met kaas gevulde sambusak bij bakkerij Tabun Ein Mahal, Nazareth. Foto door Jessica Halfin

Deze bakkerij is een goed voorbeeld hoe bakkerijen al eeuwenlang hartige sambusak brood makenVerkocht in veel verschillende smaakcombinaties, zoals met Arabische kaas en olijven, en met sumak gegarneerde geraspte kip, zijn ze bijna onweerstaanbaar om niet te kopen als je ernaar kijkt. Vooral als je ziet hoe ze worden gebakken in de vurige hete tabunoven aan de achterkant van de winkel.

Al Mokhtar Sweets , 110 Paulus Hashlishi Street

Baklava bij Al Mokhtar Sweets, Nazareth. Foto door Jessica Halfin

Al Mokhtar Sweets is een hoofdbestanddeel van de bakkerijscene van Nazareth sinds 1968.

Neem een wat baklava mee voor later, of probeer hun verrukkelijke kataif , gevuld met zoete kaas of gemalen walnoten en kruiden – terwijl u de familiefoto’s bewondert die ingelijst aan de muur hangen, en kijk naar de gigantische diepe schotels die uit de oven naar het display worden gedragen.

Advertentie (4)