VIDEO. In Palestijns kinder zomerkamp worden foto’s van Trump en USA vlag verbrand

Een zomerkamp voor kinderen hoort vol activiteiten en fun te zijn. Palestijnse leiders geven daar een andere interpretatie aan zoals blijkt uit onderstaande video. 

Op 3 juli 2019 uploade de Hoge Raad voor Jeugd en Sport van de Palestijnse Autoriteit een video over een zomerkamp in Tulkarm op de Westelijke Jordaanoever naar haar Facebook-pagina.

Ihsan Hattab, de kampdirecteur, zei dat het doel van het kamp is om kinderen een patriottische opleiding te geven en dat het kamp onder de auspiciën van de Hoge Raad staat en wordt gerund door de Society for Children with Autism and Learning Disabilities.

Hij voegde eraan toe dat 25 gehandicapte kinderen van 13 tot 15 jaar deelnamen aan het kamp, ​​samen met 100 niet-gehandicapte Palestijnse kinderen.

Yaman, een jonge jongen die deelnam aan het programma, zei dat ze op de eerste dag van het programma de Deal of the Century bespraken en dat ze de volgende dag foto’s van de Amerikaanse vlag en de Amerikaanse president Donald Trump verscheurden en verbrandden.

De video laat jonge kinderen zien die de foto’s verscheuren en branden en op foto’s van de vlag en van Donald Trump met hoorns stappen.