VIDEO: “Life is Romance” van Spaanse flamenco-ster María Juncal gaat in Tel Aviv in premiere

De Spaanse flamenco-ster María Juncal heeft ervoor gekozen haar nieuwste werk, La Vida es un Romance (Het leven is romantiek), op 9 augustus in het Suzanne Dellal Center in première te laten gaan als onderdeel van het internationale dansfestival van Tel Aviv.

Juncal is tegenwoordig een van de meest prestigieuze Spaanse dansers. Ze heeft diepe instincten geworteld in het DNA van haar gerenommeerde flamenco dans familie, de Borulls, en treedt jaarlijks op in Israël.

“La Vida es un Romance” is gebaseerd om iemands zelfkennis en de betekenis van iemands wortels. In het geval van Juncal zijn deze gedrenkt in flamenco. Het is een persoonlijke reis die in het verleden en de toekomst duikt “terwijl de dansers heen en weer gaan door denkbeeldige portalen.” 

“We zijn gebonden aan het verleden, maar we moeten leren ermee te leven en ermee te wandelen”, zegt Juncal. “Ik dans het lied van ontwaken en van liefde, het lied van het eerste afscheid, het lied van eenzaamheid, het lied van gisteren, het lied van de angst en het lied van de hemel”, zegt ze.

De choreografie is van Juncal, gecombineerd met co-choreografen Jesus Carmona en Miguel Angel Berna. Ze danst op het geluid van een enkele gitarist (Oscar Lago) en drie zangers (Juan Trivino, Jesus Corbacho en Joni Jimenez Reyes), onder leiding van Angel Rojas.


Advertentie (4)