Video: Netflix komt 31 juli met film over de Mossad operatie die de Ethiopische joden uit Sudan redde

Netflix heeft de trailer uitgebracht voor een nieuwe film van een Israëlische scenarioschrijver en regisseur, die het verhaal vertelt van een Mossad-operatie om Ethiopische Joden uit Sudan te redden in de vroege jaren 1980 en ze naar de Joodse staat over te brengen.

De spionage thriller, “The Red Sea Diving Resort,” is geïnspireerd op echte gebeurtenissen en zal vanaf 31 juli op Netflix te zien zijn. Het werd geschreven en geregisseerd door Gideon Raff (“Homeland”, “Prisoners of War”).

In de film gebruiken de agenten een verlaten vakantieoord in het door oorlog verwoeste Sudan als een dekmantel voor het smokkelen van duizenden joodse vluchtelingen naar Israël.

De Mossad voerde in de jaren tachtig verschillende geheime operaties uit om de Ethiopische Joden naar Israël te brengen die naar het naburige Soedan waren gevlucht nadat het totalitaire regime van Mengistu Haile Mariam Addis Abeba’s betrekkingen met de Joodse staat had verbroken en de Israëli’s had gedeporteerd.

Chris Evans , bekend van zijn rol als  ‘Captain America’, speelt de hoofdrol als Mossad-agent Ari Levinson, die het undercover-team leidt naast een lid van de lokale Ethiopische gemeenschap gespeeld door Michael Kenneth Williams (‘The Wire ‘). Ook Haley Bennett, Alessandro Nivola, Michiel Huisman, Chris Chalk, Greg Kinnear en Ben Kingsley, spelen een rol.