VIDEO: Palestijnse journalist verteld hoe Hamas kinderen dwingt om aan de grens met Israel te demonstreren

Een Palestijnse journalist heeft gedetailleerd beschreven hoe Hamas kinderen in bussen dwingt om aan de grens met Israel deel te nemen aan de wekelijkse demonstraties tegen Israel.

In een onderstaande video van TPS zegt de journalist, wiens gezicht om veiligheidsredenen wazig is gemaakt en zijn stem vertekend, dat hij heeft gezien hoe Hamas-agenten stoelen meenamen en bij het hek zaten te eten, terwijl ze mensen zagen die gewond raakten en zelfs stiervan.

“Ze brengen kinderen naar de speeltuinen en laten ze spelen en moedigen hen aan om te doen wat ze kunnen om dicht bij het hek te komen”, vertelde de journalist aan TPS.

De documentaire richt zich op de wekelijkse rellen tijdens de “March of Return”, die in maart vorig jaar zijn begonnen. Sinds het begin van de rellen zijn ongeveer 2.200 terreurgerelateerde incidenten gemeld, waarbij wordt geschoten, explosieven en molotov-cocktails worden gegooid en landbouwgrond aan de Israelische kant van de grens in brand wordt gestoken.

Eén IDF-soldaat is gedood en meerdere gewond. Volgens Palestijnse schattingen zijn meer dan 200 mensen gedood, waaronder kinderen.

Afijn, kijk en oordeel zelf.

Advertentie (4)