Engelse minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid eerste Engelse minister in 19 jaar die de Klaagmuur bezoekt

De Engelse minster van Binnenlandse Zaken is op bezoek in Israel en bezocht vandaag de Klaagmuur in Jeruzalem. Sajid Javid is zelf moslim. In de afgelopen 19 jaar heeft geen enkele Britse minister de Klaagmuur bezocht.

De minister van Binnenlandse Zaken werd begroet door de directeur van de Western Wall Heritage Foundation, Mordechai Eliav. Hij vertelde minister Javid over de geschiedenis van de klaagmuur en het belang ervan voor het joodse volk gedurende de generaties.

De minister van Binnenlandse Zaken, die uit een moslimgezin komt, vertelde dat zijn vader diep geloofde in de connectie tussen joden en moslims  en dat zijn broer als kind de klaagmuur bezocht. Hij vertelde dat zijn vader en het hele gezin erg enthousiast waren over de foto’s van deze voor joden heiligste plek op aarde.

De minister van Binnenlandse Zaken voegde eraan toe dat men de spirituele kracht van de Klaagmuur kan voelen en dat hij verbaasd is dat de Klaagmuur het hele jaar door 24/7 open is. Hij toonde ook interesse in de foto’s van massa-evenementen en in de miljoenen bezoekers die op Joodse feestdagen naar de Klaagmuur komen.

De rabbijn zei tegen de minister: “Uw bezoek hier is het bewijs dat het mogelijk is voor joden en moslims om samen te wonen op deze kleine plaats zonder elkaar schade te berokkenen.”

Bij zijn vertrek zei minister Javid: “Wij houden erg veel en waarderen de Joodse geschiedenis”. De minister een briefje plaatste tussen de stenen van de Klaagmuur.

Advertentie (4)