Zo gedraag je je in Israel op het strand als een Israeli en val je niet op als toerist

Geen vakantie in Israël is compleet zonder naar het strand te gaan, al was het maar om een ​​lichtbruin kleurtje te krijgen zodat je collega’s thuis die geen zon hebben gehad jaloers worden. Maar naar het strand gaan in Israel heeft een aantal tradities en gewoontes. Als je je daar aan houdt val je niet op als toerist, aldus Israel21C.

Maar maak je geen zorgen, hieronder volgen een aantal tips waardoor je niet meer opvalt als toerist.

Zorg dat je al een beetje bruin bent

Israelis hebben de gewoonte om, als er bijvoorbeeld in maart een hete dag is, te spijbelen van school en werk om naar het strand te gaan, zodat ze alvast een licht kleurtje hebben voor dat het strand seizoen begint. We begrijpen dat het voor iemand van buiten Israel moeilijk is dat zelfde te doen. Dus kan je niet concurreren. Smeer je daarom goed in en blijf niet de hele dag in de zon liggen bakken. Het kleurtje komt dan vanzelf.

Flirten met buitenlandse toeristen

Een favoriet Israëlisch strandspektakel is dat je je geheel toewijdt aan het proberen aan de haak te slaan van  buitenlandse vrouwelijke strandgangers. Hoewel we je zeker niet aanmoedigen om mensen om je heen lastig te vallen, zoals groepen Israelische tienerjongens doen, zal af en toe een wenkbrouw optrekken, glimlachen en een beetje bazig gedrag je zeker op een Israeli doen lijken.

Laat je waardevolle spullen onbeheerd achter

Wees niet verbaast wanneer je Israelische buren je vragen op hun spullen te letten terwijl ze de zee in gaan voor een verfrissende duik. Hoewel je het misschien bizar vindt dat ze volslagen vreemden hun creditcards, sleutels en portefeuilles toevertrouwen, is het volkomen normaal Israëlisch gedrag. Wees niet verlegen om hen te vragen hetzelfde voor je te doen wanneer je de zee in wilt gaan.Het is echt de manier waarop dingen hier worden gedaan.

Toon je vaardigheden tijdens een spelletje Matkok

Matkot is een sport die “helaas” geldt als de nummer 1 Israëlische strandactiviteit. Dit spel van beach paddle-ball lijkt op ping-pong (minus de tafel en het net) en wordt vaak gespeeld door minder dan geweldige spelers zodat het balletje alle kanten afgaat en vaak je hoofd raakt. 

Onze eerste tip: wees niet verlegen. Het is echt niet nodig om de dag door te brengen met de angst om een ​​oog te verliezen, dus voel je vrij om matkot- spelers te vragen om een paar stappen verder van je af te gaan. Heus dat doen ze. Onze tweede tip: vraag of ze je kunnen leren spelen. Niet alleen zal de kans dat een bal je raakt meteen dalen, maar je kunt ook een paar nieuwe lokale vrienden maken.

Eet regelmatig, maar eet wel veel

Geen enkele gelegenheid in Israël is compleet zonder veel te eten , en een dag op het strand is geen uitzondering. Wat je mogelijk als voorraad voor een komende hongersnood aanziet is gewoon een gewone familiepicknick in Israel.  Denk aan bergen vers fruit, burekas (er moeten burekas zijn) en hartige hapjes, met als afsluiter een ijsje van de verkoper die door het hete zand loopt te zwoegen.

Om eerlijk te zijn, de zoute lucht is een stimulerend middel voor je eetlust, maar de obscene hoeveelheid voedsel die wordt geconsumeerd in combinatie met het dragen van minimale kleding is echt iets bijzonders. Het belangrijkste om te onthouden is om je voedsel goed boven de grond te houden. Bamba en zand mengen zich echt niet goed.

Ruim je rommel niet op (alhoewel we verbeteren daarin)

In het niet zo verre verleden leken de Israëlische stranden op het hoogtepunt van de zomer erg op stortplaatsen, vol met afval achtergelaten door zowel families als individuen. De afgelopen jaren zijn verbeteringen te zien, maar veel lokale stranden zijn nog steeds niet zo schoon als zou kunnen. De gebruikelijke verdachten? Sigarettenpeuken, plastic tasjes en plastic flessen.

Dus doe alsjeblieft niet zoals veel locals en gebruik de vuilnisbakken die rijkelijk over het zand verspreid staan, en zorg ervoor dat je plek minstens net zo schoon achterlaat als toen je daar aankwam.

Deel je geweldige muzikale smaak met iedereen om je heen

Dit is een groot probleem. Je gaat naar het strand, met de hoop op een zalige, ontspannende dag. In plaats daarvan wens je dat je oordopjes had meegebracht vanwege de verschrikkelijke muziek die luid wordt gespeeld door je buurvrouw. En nee, hun muziek is nooit goed. 

Het spelen van luide muziek is eigenlijk verboden op sommige stranden, maar dit betekent niet dat de meerderheid van het publiek zich aan de regels houdt. Als je merkt dat het je teveel stoort, vraag je om het volume te verlagen. Of nog beter, wacht op een mede strandganger met beter Hebreeuws om dit te vragen.

Weiger om te betalen voor strandstoelen

Strandstoelen zijn voor toeristen, en onthoud, je probeert onder de Israelis te mengen. Geen enkele Israëliër zal ooit een woekerprijs betalen om op een kleverige, zweterige plastic stoel te zitten, en jij dus ook niet.

Doe als een echte local: neem een ​​groot laken mee, spreid het uit over het zand en zit samen met familie en vrienden in picknickstijl. En doe vooral niet te veel moeite om te proberen om alles zandvrij te houden. Dat gaat niet niet werken.  

Negeer de strandwacht volledig 

Als u zich afvraagt waarom de badmeester herhaaldelijk door zijn oorverdovende geluidssysteem brult? Dat is omdat een Israëliër zijn instructies volledig negeert, te ver de zee ingaat en weigert om dichter naar het strand terug te komen.

Het beroemde Israëlische zelfvertrouwen strekt zich helaas ook uit tot in de zee, met veel strandgangers die er zeker van zijn dat ze het het beste weten en alles onder controle hebben. Dit betekent dat ze vaak het water in gaan tegen de waarschuwingen van de strandwachten, of in de nacht wanneer ze er niet zijn of na een drankje of twee, soms met tragische gevolgen.

Dus op dit punt, doe niet zoals zoveel Israëli’s. Ga in plaats daarvan alleen in het water wanneer er een strandwacht aanwezig is en volg de instructies op (maak je geen zorgen, ze blèren ze ook in het Engels).

Loop half naakt terug de stad in

Het mooie van veel van de stranden van Israël is dat ze aan de rand van de stad liggen, waardoor de grenzen tussen de beschaving en de natuur vervagen. Op geen enkel punt van de dag is dit prominenter te zien dan de vroege avond, wanneer strandgangers hun weg terug naar de stad vinden en de straten doorlopen terwijl ze nog steeds alleen gekleed zijn in hun badkleding.

Er zijn echter enkele regels die moeten worden gevolgd. Het is over het algemeen acceptabel om wat huid te laten zien op de strandboulevard en een straat of twee ernaast. Verderop in de stad, echter, doen de meeste mensen hun kleren weer aan. Ons advies: kijk wat anderen doen en volg gewoon het voorbeeld.

Hoe cool is het om op het strand te zijn

Vraag de Israëli’s waar ze het meest van houden in hun land, en vaak is het strand , gevolgd door zaken als “het eten” of het “gezin”. Dit komt omdat het echt bijzonder is om te leven op een plek waar het strand is zo makkelijk toegankelijk is en niet een of ander verafgelegen ressort.

Dus doe als Israelis en geniet dat je op het strand bent.