17e verjaardag van de bomaanslag op de Hebreeuwse Universiteit: Moordenaars ontvingen al 1.2 miljoen dollar.

Op 31 juli was het 17 jaar geleden dat een bom tot ontploffing werd gebracht in de cafetaria van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem, waarbij 9 mensen werden vermoord, waaronder vijf Amerikaanse burgers en meer dan 80 anderen gewond raakten. Deze aanval was een van de vele terreuraanslagen die door dezelfde terroristische cel werden uitgevoerd, aldus een artikel in Palestinian Media Watch

Zes Palestijnen werden veroordeeld voor de terreuraanslag en veroordeeld tot meerdere levenslange straffen. Sinds hun arrestaties heeft de Palestijnse Autoriteit de gevangen terroristen beloond en hen niet minder dan 1.257.259 miljoen dollar betaald.

Onder de veroordeelde terroristen voor deze en andere terreuraanslagen, bevonden zich Adballah Barghouti – die 67 keer levenslang kreeg, één voor elk van de slachtoffers die hij vermoordde – en Ibrahim Hamed – die 54 keer levenslang kreeg, één voor elk van de slachtoffers die hij vermoordde. Tot juni 2019 betaalde de PA hen cumulatief al NIS 1.271.000 ($339.862) en blijven ze duizenden shekels per maand ontvangen.

De andere vier terroristen – Wael Qassem, Wassim Abbasi, Alla Aldin Abbasi en Muhammed Odeh – waren inwoners van Jeruzalem en hebben daardoor recht op een salarissupplement van 300 shekel per maand. Elk van hen heeft sinds hun arrestatie in augustus 2002 meer dan NIS 770.000 ($220.733) betaald gekregen van Abbas en consorten. Elk van hen ontvangt momenteel NIS 7.300 ($1,951) per maand.

Ondanks de (zelf toegebrachte) financiële crisis, heeft de PA alleen al sinds het begin van 2019 de terroristen cumulatief bijna NIS 300.000 ($86.000) betaald. De PA verplichtte zich om maandelijkse salarissen te betalen aan gevangen terroristen toen zij in 2004 de wet van “gevangenen en vrijgelaten gevangenen” goedkeurde. Het exacte betaalde bedrag is vastgelegd in voorschriften van de leiders van de PA (zie onderstaande grafiek). Mahmoud Abbas heeft twee keer de salarissen verhoogd die de PA betaalt aan de gevangen terroristen

Top PA-leiders hebben uitgelegd dat de PA ‘verplicht’ is om salarissen te betalen aan de Palestijnse terroristen in gevangenissen en de families van zelfmoordterroristen en andere zogenaamde ‘martelaren’, omdat zij ‘soldaten’ van de PA waren, die ‘gestuurd’ waren ‘door de PA en die handelde uit nationaal belang en niet om persoonlijke redenen’. Het belangrijkste is dat ze ‘orders’ hebben ontvangen van de PA.

De PA-wet “van gevangenen en vrijgelaten gevangenen” verbiedt de PA om een ​​vredesakkoord te ondertekenen dat niet de vrijlating van alle Palestijnse terroristen omvat, inclusief de zes verantwoordelijk voor de aanval van de Hebreeuwse universiteit, en vele andere massamoordenaars.