“Bank of Israel” : verlaag schoolweek naar 5 dagen

screenshot YouTube

De Israëlische productiviteit ligt 24% onder het gemiddelde in de OESO landen. Om dit omhoog te brengen stelt de onderzoeksafdeling van de ” Bank of Israel “voor om de schoolweek terug te brengen van zes naar vijf dagen met langere schooluren en meer te investeren in het onderwijs.

Hierdoor kunnen ouders langer werken waardoor de productiviteit zal worden verhoogd, aldus stel de Bank of Israel in een gisteren verschenen rapport.

Nu is het zo dat de meeste scholen in Israel tussen 08.00 uur en 08.30 uur beginnen en eindigen rond 13.00 uur. Er is wel naschoolse opvang maar dat kost weer extra geld dus zien veel ouders daarvan af of laten hun kind slecht 1 of 2 dagen per week daar naar toe gaan.

De onderzoeksafdeling van de Bank of Israel schrijft in het rapport “hoewel Israël een relatief hoog aantal academisch geschoolde mensen in de bevolking heeft, is de kwaliteit van het onderwijs slecht. Bovendien is de ongelijkheid tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Israël erg groot. De Bank of Israel benadrukt het directe verband tussen de kwaliteit van het hoger onderwijs en de productiviteit.”

De Bank of Israel stelt in het rapport voor om over te schakelen naar een vijfdaagse schoolweek en de school op vrijdag te annuleren. De langere schooldag op de andere vijf dagen zal werkende ouders helpen.

Ook wil de Bank of Israel dat er meer wordt geïnvesteerd in de transportinfrastructuur om files te verminderen, een congestieheffing en meer inspanningen om de bureaucratie te verminderen.

Als deze maatregelen genomen worden, gaat de de Bank of Israel er van uit dat alle voorgestelde investeringen 3% van het bbp zullen gaan kosten, maar de productiviteit op de lange termijn met 20% zal worden verhoogd.

Advertentie (4)