De smaak van Israel: Anita ijs, lekkerder bestaat haast niet

Je hebt ijsjes en je hebt ijsjes. Maar wie ooit in Tel Aviv van Anita’s ijs heeft geproefd weet het haast wel zeker, lekkerder kan het haast niet. Ik moet toegeven sinds ik al jaren regelmatig een ijsje van Anita nuttig, ben ik verslaafd aan hun ijsjes.

Anita’s wereldberoemde boetiek-ijs kende een bescheiden begin in een kleine mediterrane keuken, bijna 20 jaar geleden. Mama Anita ging met de hulp van haar jongste zoon Nir smakelijke bevroren traktaties voor vrienden en buren maken. Hij bereidde de ijs-basis, terwijl Anita de verslavende jam maakte die ze op een speciale manier mengden, om het ijs van Anita die heerlijke zelfgemaakte smaak te geven.

Mama Anita. Screenshot YouTube

Na verloop van tijd begon Nir hun ijs op een wekelijkse, lokale markt uit een kar te verkopen en dat was een dusdanig groot succes, dat het uiteindelijk leidde tot de opening van de eerste winkel.

Nog steeds wordt iedere smaak door mama Anita zelf gekeurd, voordat het in productie wordt genomen.