Facebook COO Sheryl Sandberg is in Israel

foto GPO

De nummer 2 van Facebook, na Mark Zuckerberg , COO Sheryl Sandberg is in Israel op bezoek. Hoewel aangekondigd als familie bezoek heeft ze president Rivlin in Jeruzalem ontmoet en gaat ze een aantal belangrijke zakelijke dingen doen. Sandberg is al 10 jaar COO van Facebook.

Om met de buitenwereld te delen wat ze in Israel doet, gebruikt ze vanzelfsprekend Facebook. Zo schreefze na haar ontmoeting et president Rivlin : “Vereerd om de Israëlische president Reuven Rivlin in Jeruzalem te ontmoeten. Ik bewonder hem omdat hij opkomt voor diversiteit en vriendelijkheid in het hele land. Zijn vrouw Nechama deed hetzelfde tot haar overlijden in juni en wijdde haar tijd om kinderen te ondersteunen door middel van kunst en een prachtige gemeenschappelijke tuin. We weten allebei hoe het is om iemand van wie je houdt te verliezen – en om hun geheugen te eren door te proberen goed te doen in hun naam. Dank u, president Rivlin, voor een speciale bijeenkomst en voor werken om mensen in dit prachtige land samen te brengen. ”

President Rivlin poste ook een verklaring op Facebook. Hij schreef: “Ik heb Facebook COO Sheryl Sandberg vandaag ontmoet. Ze is een vrouw die een echte inspiratiebron is voor onderzoekers, zakenmensen en ambtenaren. Haar vermogen om barrières en invloeden te doorbreken is steeds opnieuw aangewend ten behoeve van het laten stemmen van vrouwen We zijn blij dat jonge vrouwen en mannen vandaag de dag opgroeien in een wereld waarin er meer en meer cijfers zijn om na te doen zoals Sheryl Sandberg – succesvolle vrouwen die niet bang zijn om de vele moeilijkheden op weg naar de top met ons te delen van de wereld. “Ik was dankbaar voor de mogelijkheid om de virtual reality-bril van Facebook te proberen. Nu moet ik ze met de kleinkinderen proberen.”

In Israël zal Sandberg woensdag deelnemen aan verschillende andere openbare evenementen. Deze omvatten de lancering van het “Playground” programma van Facebook in zijn kantoren in Tel Aviv op de Rothschild Boulevard. Het programma is bedoeld voor startups, ontwikkelaars, communities en NGO’s en maakt de werkmethoden van Facebook voor hen toegankelijk. “Playground” biedt trainingen en evenementen aan. Facebook zal ook een ondersteuningsprogramma lanceren voor startups die werken in de consumentenmarkten, gericht op snelle wereldwijde groei. Het programma zal vier studiesporen hebben: productbeheer, marketing, beheer, en ontwikkeling.

Later op woensdag zal ze een openbare vergadering houden in Tel Aviv met de Israëlische vestiging van Lean-In. Lean-In is actief in 170 landen en houdt zich bezig met de ontwikkeling van vrouwen op de arbeidsmarkt en werd opgericht na haar bestseller met dezelfde naam over empowerment van vrouwen. Ze zal ook een besloten vergadering houden met medewerkers van Facebook Israel en ook vergaderingen houden met media-editors en gemeenschapsleiders.