Hamas dreigt weer “we zullen raketten laten regenen boven Israelische steden”

Hamas leider Yahiya Sinwar dreigt “het raketten te laten regenen”boven Israelische steden mocht Israel het in zijn hoofd halen Gaza binnen te vallen.

“We zullen het bezettingsleger verslaan en zij weten dat we dit serieus bedoelen” zei Sinwar in een toespraak ter ere van de religieuze feestdag van Eid al-Adha in zijn geboortestad Khan Younis in Zuid-Gaza. (voor alle duidelijkheid: de enige Israelische soldaten in Gaza zijn de lichamen van twee dode Israelische soldaten)

“Als Israël een campagne in Gaza lanceert, zullen we hun steden in één keer overspoelen met honderden raketten,” voegde hij eraan toe. “Als er een oorlog plaatsvindt, zullen we het bezettingsleger aanvallen en zijn macht voor eens en voor altijd breken. We maken geen grapje. ” 

Sinwar prees vervolgens de aanval van 1 augustus door Hani Abu Salah, een lid van Hamas ‘grenspatrouille’, die een IDF-officier en twee soldaten verwondde, toen hij probeerde de grens met Israel over te steken. Het was de aanval van een ‘heroïsche commando.’


Tijdens de korte toespraak verklaarde Sinwar ook dat de wekelijkse protesten langs het grenshek “doorgaan tot het zijn doelen bereikt”. Dat doel is “het in bezit krijgen van alle gestolen Palestijns land”, m.a.w. heel Israel.