IDF: Dit zijn de Iraanse commandanten die het precisieraketproject van Hezbollah in Libanon leiden. (video)

Hezbollah baas Nasrallah

“Hezbollah komt gevaarlijk dicht bij het bezit hebben van precisie-geleide raketten. Daarmee wordt Hezbollah de eerste terreurorganisatie in de wereld die over deze dodelijke wapens kan beschikken”, aldus de IDF in onderstaande video.

In de video onthult de IDF de identiteit van de Iraniërs die achter het raketten programma zitten en de commandanten van de Iraanse Republikeinse Garde die zich in Libanon bevinden.

Brig. Gen. Muhammad Hussein-Zada Hejazi . Fotot IDF

IDF-woordvoerder kolonel Jonathan Conricus zegt dat dit programma aan de Iraanse zijde wordt geleid door Brig. Gen. Muhammad Hussein-Zada Hejazi, een lid van de Islamitische Revolutionaire Garde, opererend onder direct bevel van IRGC-chef Qassem Soleimani.

Brig. Gen. Ali Asrar Nuruzi . Fotot IDF<br />

IRGC Col. Majid Nuab is verantwoordelijk is voor de technische aspecten van dit programma, dat dateert uit 2016. De ingewikkelde logistiek van het transport van de machines die nodig zijn om deze precisiegeleide raketten te maken, wordt beheerd door IRGC Brig. Gen. Ali Asrar Nuruzi, volgens de IDF.

De commandanten. Foto IDF

Dit gezamenlijke project wordt voor Hezbollah geleid door Fuad Shukr, een senior-lid van de Libanese groep, die optreedt als een nauw adviseur van zijn leider Hassan Nasrallah. Shukr wordt door de Verenigde Staten gezocht voor zijn rol in het bombardement in 1983 op een Amerikaanse mariniersbarak in Beiroet.

Zij geven leiding aan het precisi- geleide raketten programma van Hezbollah om daarmee Israel te kunnen aanvallen.

Israel en Iran delen geen grenzen en liggen duizenden kilometers van elkaar, aldus de IDF. Dus kwam Iran naar Libanon dat wel een grens met Israel deelt.

Hezbollah en Iran bouwden strategisch gelegen wapenfabrieken, voornamelijk in wijken waar gewone Libanese burgers wonen en gebruiken dus de bevolking van Libanon als menselijk schild, terwijl ze zich voorbereiden om Israel aan te vallen.

Wanneer terreurgroepen toegang krijgen tot precisie-geleide wapens kunnen zij ieder doel waar ook ter wereld op afstand aanvallen.

“Wij laten Hezbollah deze wapens niet bezitten, want als zij de eerste zijn, zijn zij niet de laatste”, aldus het Israëlische leger.

Advertentie (4)