Wat schrijven de Hebreeuwsche kranten vandaag ?

Liberman. Screenshot YouTube

Wachten op de dingen die komen. Terwijl Israel wacht op de dingen die komen, voornamelijk de aangekondigde reactie van Hezbollah, en zich voorbereid op de wekelijkse rellen aan de grens met Gaza, is het nieuws overgenomen door de verkiezingsstrijd, buitenlands nieuws, sport en allerlei klein nieuws.

 • “Er zijn geen raketten, dus laten we dansen,” zei popster Eden Ben Zaken woensdagavond tegen de menigte in de noordelijke grensstad Kiryat Shmona, meldt Channel 12 nieuws en merkte op dat “ondanks de spanningen in het noorden er duizenden naar zijn show kwamen.
 • De uitspraak lijkt vooral sarcastisch bedoeld te zijn, gezien het feit dat Gaza raketten slechts enkele dagen geleden een concert in Sderot bedreigden, waarbij de aanwezigen in paniek raakten omdat er geen schuilkelders waren.
 • Het leger heeft zich er blijkbaar bij neergelegd om te worden aangevallen en probeert alleen maar de schade te minimaliseren of een aantal stand-ins de dupe te laten worden. Een Libanees Twitter-account publiceerde foto’s van een IDF-jeep die nabij de grens geparkeerd stond met poppen gekleed als IDF-soldaten er in, blijkbaar bedoeld als een lokvogel om te zien hoe Hezbollah zou reageren.

“Eat it”. Zeggen dat er geen nieuws is, is niet bedoeld om het nieuwste judo goud van Sagi Muki te bagatelliseren, waardoor hij de eerste mannelijke Israëliër is die wereldkampioen Judo werd en zijn run naar de Olympische Spelen van 2020 kan beginnen.

 • Foto’s van Muki die zijn Belgische uitdager vastzet en de overwinning viert, staan ​​donderdag op de voorpagina’s van alle belangrijke dagbladen van Israël.
 • De krant Yedioth, lijkt iets te hebben met judoka’s die medailles bijten en heeft een grote foto van Muki op de voorpagina bijtend op zijn medaille terwijl ze hem “Golden Boy” noemen.
 • “Terwijl anderen bezig waren met politiek, was hij gefocust op geschiedenis”, leest een feestelijke kop in Haaretz.
 • Sommigen hebben al honger naar meer. “Zijn we op weg naar een nog andere medaille,” merkt leger radio verslaggever Oren Fadida op Twitter op, en en heeft zijn hoop gezet op judoka Li Kochman.

Het is niet de grootte die ertoe doet: en wat zou men kunnen vragen, heeft Israël dat Nauru zo geïnteresseerd is in het smeden van positieve banden.

 • De kleine eilandnatie trad woensdag toe tot de kleine groep landen die Jeruzalem als de hoofdstad van Israël erkenden.
 • “Het land waar je nog nooit van hebt gehoord dat Jeruzalem erkende,” staat staat er als headline op de Channel 12 nieuws website , waarmee het de intelligentie van zijn lezers beledigt.
 • Nauru is misschien al bekend bij de Israëli’s als een van een handvol kleine Zuid-Pacifische landen die hun stemmen hoofdzakelijk verkopen aan Israël bij de VN, onder het mom van ontwikkelingshulp.

Hoe je word bedrogen. Israel Hayom keert terug naar de verkiezingen, en vult het grootste deel van zijn voorpagina met een interview met Shas baas Aryeh Deri, die beweert dat Yisrael Beytenu-hoofd Avigdor Liberman “seculaire mensen over de streept probeert te trekken.”

Deri, wiens ultra-orthodoxe partij alleen het beste belang van seculiere mensen in gedachten heeft, is gelieerd aan de Likud van premier Benjamin Netanyahu, die wordt ondersteund door Israel Hayom die dit verkiezingscampagne seizoen tegen Yisrael Beytenu is.

“Helaas was er fraude op een niveau dat we nog nooit eerder hebben gezien, Liberman heeft ons op een dwaalspoor gebracht en we hebben het pas te laat ontdekt”, zegt Deri, die een tijd in de gevangenis heeft gezeten voor fraude en nu opnieuw wordt onderzocht voor fraude, maar die blijkbaar denkt dat het de echte misdaad is om het hoofd te zijn van een seculaire partij die ultra-orthodoxe hegemonie bestrijdt.

 • Ynet meldt dat Liberman gesprekken voert met senior leden van Likud om zich voor te bereiden op de dag na Netanyahu.
 • Liberman wordt geciteerd dat hij vertrouwelingen vertelde dat naar de mening van degenen met wie hij sprak, “ten minste twee-derde van de Likud partij “bidt” dat Netanyahu geen 61 Knesset zetels bij elkaar krijgt om een regering te vormen . Dit creëert ruimte voor een andere Likud-kandidaat om een regering vormen. ”
 • n reactie op het rapport vertelt Netanyahu “apparatchik” David Bitan (die ook voor fraude wordt onderzocht) aan Ynet dat “Liberman dingen verzint.”