IDF dood vijf zwaar bewapende infiltranten uit Gaza kort na drie raketten op zuid Israel

Hamas strijders. Screenshot youtube

Een paar uur nadat vanuit Gaza drie raketten op het zuiden van Israel werden afgeschoten heeft het leger vijf zwaar bewapende infiltranten uit Gaza gedood.

Van de drie op zuid Israel afgeschoten raketten werden er twee door de Iron Dome onschadelijk gemaakt. Echter, stukken van de raketten richtte lichte schade aan bij een huis in Sderot. Twee mensen raakten licht gewond tijdens het rennen naar de schuilkelder en vier mensen moesten behandeld worden voor shock, waaronder een vrouw van 79 jaar.

De steden Beersheba, Ashdod, Ofakim, Gan Yavne en Yavne hadden voor alle zekerheid ook hun publieke schuilkelders geopend.

Kort hierna kreeg het leger vijf zwaarbewapende infiltranten uit Gaza in het oog, die probeerden het veiligheidshek over te komen. Israëlische troepen vuurden ook fakkels door het gebied af om te helpen bij de pogingen om de vermoedelijke terroristen te lokaliseren.

De vijf werden uitgeschakeld door beschietingen vanuit een helicopter en een tank.

De vijf gewapende mannen zouden lid zijn van zowel Hamas als de militaire vleugel van de Palestijnse islamitische Jihad, Saraya al-Quds.

Dit is het zoveelste ernstige incident in korte tijd, vrijdagavond werden ook al raketten op zuid Israel afgeschoten.