Rashida Tlaib mag haar grootmoeder op de Westbank bezoeken

Na de ban om samen met haar collega Ilhan Omar Israel binnen te komen vraagt Democratisch Congress lid Rashida Tlaib in een brief toestemming haar grootmoeder op de Westbank te mogen bezoeken.

Israel heeft haar inmiddels laten weten dat haar bezoek om humanitaire reden is toegestaan onder een aantal restricties, zoals geen boycot activiteiten.

In een brief aan minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri schrijft ze: “Ik wil graag toegang tot Israël aanvragen om mijn familieleden te bezoeken, en met name mijn grootmoeder, die in de 90 is en in Beit Ur al-Fouqa woont. Dit is mogelijk mijn laatste kans om haar te zien. Ik zal alle beperkingen respecteren die mij worden opgelegd en zal tijdens mijn bezoek geen boycots tegen Israël promoten.

Volgens berichten in de Hebreeuwse media vandaag, had de Israëlische ambassade in Washington contact gehad met het team van Tlaib en gezegd dat Israel haar zal toelaten om haar grootmoeder te bezoeken als ze een document ondertekent waarin ze verklaart dat ze instemt met een aantal beperkingen, waaronder het af zien van het promoten van een boycot van Israël tijdens haar verblijf.

Minister Gilad Erdan, minister van Openbare Veiligheid, riep minister Deri van binnenlandse zaken op om humanitaire redenen het bezoek toe te staan, hetgeen dus inmiddels is gebeurt.

“De beslissing om de toegang van de beide congresvrouwen te blokkeren was juist en correct, omdat duidelijk bleek dat het doel van het bezoek, zoals het voor hen was gepland, was om de boycot van Israël te blijven ondersteunen en promoten,” zei Erdan in een verklaring vrijdag. “Het verzoek van congreslid Rashida Tlaib om haar grootmoeder te bezoeken moet worden goedgekeurd, vooral in het licht van haar belofte om de Israëlische wet te respecteren en af ​​te zien van het promoten van boycots tegen Israel”aldus Erdan in een verklaring eerder op vrijdag.

Eerder op donderdag had minister Deri al laten weten een bezoek op humanitaire gronden toe te zullen staan.

Advertentie (4)