IDF : “Palestijnse Islamitische Jihad met steun van Iran achter toename geweld in Gaza”

screenshot YouTube

Volgens de IDF zit de door Iran gesteunde Palestijnse Islamitische Jihad achter de recente toename van geweld vanuit de Gazastrook en roept Hamas, de feitelijke heerser van de enclave, op om de terreurgroep in toom te houden.

De Arabisch woordvoerder van de IDF, Avichay Adraee, schrijft op Twitter: “We zijn niet van plan om terreuraanslagen en raketvuur tegen onze burgers te accepteren.”

Hij verwijst daarmee naar een aantal raket- en mortieraanvallen tegen Zuid-Israël en infiltratiepogingen langs de grens in de afgelopen dagen.

Israël heeft de door Iran gesteunde groep er routinematig van beschuldigd zijn onofficiële staakt-het-vuren-overeenkomsten met Hamas te laten ontsporen door aanvallen vanuit Gaza uit te voeren. De islamitische Jihad is na Hamas de tweede machtigste terreurgroep in de Gazastrook.

Volgens de IDF woordvoerder is de de islamitische Jihad verantwoordelijk voor elk verzuim om de voorwaarden van de wapenstilstandsovereenkomsten te implementeren en dat het “de gevolgen zal voelen” voor deze activiteiten.