Abbas: “Met miljoenen strijders zullen wij Jeruzalem binnenvallen”(VIDEO)

Screenshot YouTube

Tijdens een bezoek eerder deze maand aan het Jalazone “vluchtelingenkamp” in de buurt van Ramallah, zei de Palestijnse leider Mahmoud Abbas dat de Palestijnen “Jeruzalem zullen binnenvallen met miljoenen strijders”, zoals te zien is in onderstaande video van MEMRI.

In dezelfde toespraak zei de Palestijnse president dat het Palestijnse volk hier zal blijven en niemand ons uit ons thuisland kan verwijderen”. Verwijzend naar Israëliërs, vervolgde hij: “Als zij willen, kunnen zij zelf vertrekken. Degenen die vreemdelingen zijn in dit land hebben er geen recht op”.

“Het maakt niet uit hoeveel huizen en hoeveel nederzettingen ze van plan zijn hier te bouwen, als Allah het wil zullen ze allemaal worden vernietigd. Ze zullen allemaal naar de vuilnisbak van de geschiedenis gaan,” aldus staatsman Abbas.

Om zijn verklaringen te onderbouwen, beweerde Abbas dat de Palestijnen afstammen van het volk van het oude Kanaän: “Dit land behoort toe aan de mensen die er wonen. Het behoort toe aan de Kanaänieten, die hier 5000 jaar geleden woonden. Wij zijn de Kanaänieten!”

Het publiek begroete zijn uitspraken met: “Naar Jeruzalem marcheren wij, met miljoenen martelaren!”

Abbas reageerde hierop door te zeggen: “We zullen Jeruzalem binnengaan met miljoenen strijders! We zullen het betreden! Wij allemaal, het hele Palestijnse volk, de hele Arabische natie, de islamitische natie en de christelijke natie. Ze zullen allemaal Jeruzalem binnengaan.”