Ouders Hadar Goldin: “Iedereen probeert Hadar uit Gaza terug te halen behalve Netanyahu”

Leah Goldin. Screenshot YouTube

Leah en Simcha Goldin, de ouders van de in Gaza omgekomen Israëlische soldaat Hadar Goldin, hebben donderdag in New York een ontmoeting gehad met VN-secretaris-generaal Antonio Guterres. Het lichaam van de gesneuvelde soldaat wordt nog steeds door Hamas vastgehouden.

Tijdens de bijeenkomst eisten Leah en Simcha Goldin dat de secretaris-generaal de verantwoordelijkheid op zich zou nemen om VN-resolutie 2474 uit te voeren, waarin staat dat “gevangenen en vermiste personen moeten worden teruggestuurd als de eerste stap naar een overeenkomst inzake een staakt-het-vuren”.

De ouders van Hadar Goldin willen ook dat de VN-gezant in het Midden-Oosten, Nickolay Mladenov, verantwoordelijkheid neemt voor het oplossen van de kwestie van IDF-soldaten en Israëlische burgers die door Hamas worden vastgehouden, in strijd met het internationale humanitaire recht.

Na de bijeenkomst zei Leah Goldin: “We hebben een absurde situatie bereikt waarin de Verenigde Naties en de internationale gemeenschap de twee omgekomen soldaten en twee burgers willen terugbrengen. Ons gevoel is dat de hele wereld werkt om Hadar, Oron, Avera en Hisham te bevrijden. Iedereen behalve de Israëlische regering.”

“De hele wereld mobiliseert zich voor de missie. De Verenigde Naties en regeringen die actief zijn in het Midden-Oosten komen met voorstellen om de jongens terug te brengen en, aan de andere kant, bevestigen internationale functionarissen die we de afgelopen twee dagen hebben ontmoet aan ons dat de Israëlische regering geen voorwaarden stelt aan Hamas om de jongens terug te brengen”, voegde Goldin eraan toe.