Israelische surfers wonnen goud, zilver en brons terug op het jeugd wereldkampioenschap (video)

Israelische windsurfers die deel namen aan het RS: X Jeugd Wereldkampioenschap in St. Petersburg, Rusland, kwamen medailles terug.

De Israëlische kampioenen Eyal Yohay Zror, Daniel Basik Tashtash en Reuven (Roy) Hillel,wonnen respectievelijk de gouden, zilveren en bronzen medailles in de herencompetitie, en Naama Greenberg, won de bronzen medaille in de vrouwendivisie. Allen zijn jonger dan 19 jaar.

De competitie duurde vijf dagen en eraan werd deelgenomen door 104 deelnemers uit 19 landen. Aanvankelijk hadden de deelnemers te kampen met ongewoon zwakke windomstandigheden. De laatste twee dagen was de wind echter normaal.

“Racen onder dergelijke windomstandigheden is een echte kunst,” schrijft Alexy Zhirov in Sail World , “niet zo gracieus als een ballerina, maar er is evenveel kracht en balans vereist.”

Hoewel Zror en Tashtash zichzelf beschrijven als “beste vrienden” moesten ze het toch tegen elkaar opnemen in het gevecht om de eerste plaats.

“We zijn gewend om met elkaar te concurreren, dus het is niet zo moeilijk,” zei Tashtash. “We communiceren vóór de races en genieten van de overwinningen van onze teamgenoten. Ieder van ons had een plan om zijn best te doen. Tijdens de race dacht ik helemaal niet aan mijn vriendschap met Eyal. ”

Hieraan voegde Tashtash toe dat Israëli’s “de beste windsurfers ter wereld zijn. We trainen met elkaar, dus het is niet zo moeilijk voor ons in de races.”