Na IJsland levert Flytrex uit Israel nu ook besteld eten in Nrd.Caroline per drone (video’s)

screenshot you tube

Israelisch bedrijf Flytrex uit Tel Aviv is al een tijdje bezig met het per drone thuis af leveren van besteld eten in de hoofdstad van IJsland Reykjavik . Nu heeft men van de FAA ook toestemming gekregen besteld eten af te leveren tussen de Holly Springs Towne Center Mall en het een stuk verderop gelegen sportcomplex Ting Park .

De vliegroute kruist Route 55 en vliegt hoofdzakelijk over onbewoonde gebieden, waarbij aangrenzende buurten worden vermeden, aldus de verklaring.

In Reykjavik vliegt Flytrex 13 verschillende routes over stad en wordt het bestelde eten via drones in de tuin of voordeur van het huis van de besteller afgeleverd. Men werkt in IJsland samen met met Aha.is, de grootste on-demand leverancier van restaurantvoedsel in IJsland.

Flytrex, opgericht in 2013 door Bash en Amit Regev, biedt autonome drone-bezorgsystemen waarmee bedrijven, zowel kleine als grote, drone-bezorging kunnen aanbieden aan klanten. De startup heeft tot nu toe $ 10,5 miljoen opgehaald bij investeerders

Misschien iets om in Amsterdam eens uit te proberen?