Druze officier geïnstalleerd als militair secretaris van president Rivlin

Ala Abu Rokun (midden) ontvangt zijn nieuwe brigadegeneraal insigne van president Reuven Rivlin (links) en IDF chief Aviv Kohavi (rechts) tijdens een ceremonie in de President’s Residence, op 14 augustus 2019. Foto GPO

Kolonel Ala Abu Rokun is woensdag officieel geïnstalleerd als nieuwe militaire secretaris van president Reuven Rivlin. Hij vervangt Brig. Gen. Boaz Hershkovitz.

Woonachtig in het het dorp Isfiya in het noorden van Israël werd Abu Rokun gepromoveerd tot de rang van brigadegeneraal tijdens een ceremonie bijgewoond door IDF stafchef Aviv Aviv Kohavi en andere militaire leiders.

Als militair secretaris zal Abu Rokun belast met het onderhouden van de banden met de verschillende veiligheidsdiensten, het informeren van de president over beveiligingsaangelegenheden en het leiden van vergaderingen over beveiligingsaangelegenheden.

Abu Rokun, 47, dient al 25 jaar in het leger en was eerder de militaire attaché van Israel in China. Hij heeft ook vele jaren in de inlichtingendienst gewerkt.

Tijdens de ceremonie bedankte Abu Rokun de opperbevelhebber van de IDF en de president voor het vertrouwen dat hij in hem gesteld had en beloofde hard te werken om de erfenis van zijn voorganger te behouden.

Advertentie (4)