Netanyahu onder grote druk om minister Smotrich te ontslaan

Bezalel Smotrich. Screenshot you tube

Premier Benjamin Netanyahu overweegt naar verluidt minister van Transport Bezalel Smotrich uit zijn kabinet te ontslaan, nadat de extreem-rechtse politicus zondag een reeks Twitter berichten had doen uitgaan tegen het beleid van Netanyahu inzake de Tempelberg en vanochtend Twitter berichten de wereld in stuurde tegen een gerechtelijke uitspraak die de gemeente Afula verbiedt een gender geschieden uitvoering in een park te houden volgende week.

Vertaling van bovenstaande tweet : “De premier hoeft geen richtlijn voor de Tempelberg voor de Joden te laten sluiten”, hij moet ondubbelzinnige aanwijzingen geven om deze te openen. Punt. Dit bericht dat van het “bureau” kwam, probeert de aanklacht naar de politie te brengen en het is een ongepaste ontsnapping aan verantwoordelijkheid. De politie zou bevelen van het politieke echelon opvolgen. Moet alleen gegeven worden. Nu!”

Volgens berichten in verschillende Hebreeuwse media staat Netanyahu onder druk van ministers in de Likud-partij en Likud Knesset leden. Er worden nu in het kantoor van Netanyahu discussies gevoerd over de vraag of hij Smotrich minder dan twee maanden na zijn benoeming moet ontslaan.

Likud bronnen zeggen dat Netanyahu woedend is over de wijze waarop Smotrich op Twitter tegen Netanyahu van leer trok.

Aan de andere kant speelt mee dat Netanyahu Smotrich en zijn rechtse partij nodig heeft na de verkiezingen om een rechtse coalitie te smeden.