Nieuw landelijk real-time command-and-control systeem voor IDF Homefront Command

Foto: IDF

IDF Home Front Command is begonnen met het in gebruik nemen van een nieuw command-and-control-systeem (C2) dat is ontworpen om een ​​landelijke geografische real-time database met noodincidenten, eerste hulpdiensten, status van lokale autoriteiten, en andere kritieke updates te maken, aldus een artikel in Jane’s.

Vernoemd naar het Hebreeuwse acroniem voor National Home Front Command (HFC), Shual, maakt het nieuwe systeem gebruik van de Esri geografische informatiesysteem (GIS) software. Home Front Command is in Israel verantwoordelijk voor de voorbereiding op en assistentie tijdens nationale noodsituaties. Dit kunnen zowel natuurrampen als oorlogssituaties zijn.

Hoofd van de Shual Program Branch van de HFC, Kapitein Nir Eldan, zei dat het programma in 2017 begon en uitgroeid is tot een gemoderniseerd nationaal C2-systeem. “We begrepen twee jaar gelden we dat we een nationale oplossing moesten creëren en de technologische operationele mogelijkheden moesten ontwikkelen. We zagen first response organisaties werken zonder deze technologische systemen”, zei Eldan.

Hoewel de lucht-, grond- en zeestrijdkrachten van Israël direct met elkaar kunnen communiceren en C2-systemen kunnen koppelen, miste het HFC deze mogelijkheid om rechtstreeks en in real-time met lokale autoriteiten zoals politie, brandweer en paramedici te kunnen communiceren, zei hij. “De lokale overheid is het belangrijkste reactieblok – het is waar het incident plaatsvindt”, zei Eldan.

“Tijdens noodsituaties is de werkdruk extreem zwaar. We willen dat de hoofden van de lokale autoriteiten gaan praten over wat te doen – wat de beslissingen zullen zijn – in plaats van proberen bij te houden wat er gebeurt”, zei Eldan. “De lokale autoriteit hoeft niet te vragen waar de commandant van het Home Front Command-reddingsbataljon is, omdat het zijn locatie op de kaart zal zien”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar incidenten zoals een raketaanval in een bebouwd gebied.

Shual maakt een visueel beeld dat in real-time automatisch wordt bijgewerkt, waarbij lokale autoriteiten en andere instanties worden gekoppeld via het nationale HFC C2-systeem.