Omri Caspi is terug bij Maccabi Tel Aviv na grote carrière in de NBA

Na 10 jaar in bij de meest vooraanstaande basketball clubs in Amerika te hebben gespeeld, heeft Omri Caspi een 3-jarig contract getekend bij Maccabi Tel Aviv, de club waar het ooit allemaal begon.

“Ik ben weer thuis”, zo kondigt Caspi op de website van Maccabi Tel Aviv zijn terugkeer aan, waarmee een einde komt aan Casspi’s Amerikaanse carrière. Omri Caspi was de eerste Israëliër in ‘s werelds beste basketbalcompetitie, waarin hij uitkwam voor verschillende teams, waaronder in een Golden State-team uit 2018.

“De waarheid is dat ik erg opgewonden ben. Ik geloofde niet dat ik zo opgewonden zou zijn, ‘vertelde Casspi op de officiële website van Maccabi. “Ik ga terug naar huis en keer terug naar Maccabi Tel Aviv. Ik kwam hier voor het eerst toen ik 13 jaar oud was. Ik ben trots en opgewonden om het Maccabi shirt met de Davidster op de rug weer te dragen. Dat is een heel groot voorrecht.”

Israelische media melden dat Caspi, die het komende seizoen ook de nieuwe aanvoerder van Maccabi zal zijn, een salaris gaat verdienen tussen de $1.2 en 1.3 miljoen per jaar.

Tijdens zijn 10-jarige NBA-carrière speelde Caspi voor de Kings, Minnesota Timberwolves, New Orleans Pelicans, Houston Rockets, Cleveland Cavaliers, Memphis Grizzlies en Golden State Warriors.

Maccabi is het meest winnende team van de Israëlische Basketball Premier League en is zes keer EuroLeague-kampioen geworden.