Onbevestigd report zegt dat Ilhan Omar en Rashida Tlaib Israel niet in komen

Israel tc zender Channel 12 meldt dat de Israelische regering na lange discussies zojuist heeft besloten de twee Democratische Congress leden Ilhan Omar en Rashida Tlaib het land niet inkomen.

Er werd geen bron genoemd van het het onbevestigde rapport, maar er wordt gezegd dat het definitieve besluit is genomen en opgesteld en op dit moment wordt rondgestuurd voor herzieningen voordat de publiekelijk wordt aangekondigd.

Als reden voor de weigering beide moslima de toegang tot Israel te ontzeggen wordt naar verluidt opgegeven de “vermoedelijke provocaties en promotie van BDS”, een verwijzing naar de anti-Israëlische boycotbeweging.

Het geplande bezoek van de twee controversiële eerstejaars Congress leden heeft de laatste dagen de krantenkoppen gehaald nadat werd gemeld dat de Amerikaanse president Donald Trump teleurgesteld was over het besluit van Israël om hen wel toe te laten. Dankzij de wetten van Israël kunnen grensautoriteiten aanhangers van de anti-Israëlische boycotbeweging afwijzen.

Tlaib (links) en Omar (rechts) Screenshot you tube

Linkse Joodse en Arabische Knesset leden hebben zoals was te verwachte grote kritiek op het besluit beide Democratische Congress leden toegang te weigeren. Ayman Odeh van de verenigde Arabische lijst zei ” Israël heeft Palestijnen altijd van hun land verbannen en Rashida Tlaib is schijnbaar geen uitzondering.