Tura wijn binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar? U kunt daarvoor zorgen

Tura wijn

Wij gaan de boycotters laten zien dat wij, ja ook u onze trouwe lezers, ons niets aantrekken van boycot en willen genieten van een heerlijk product uit Israel.

Op 14 augustus jl heeft Joods.nl een artikel geplaatst over Tura wijn uit Judea (Westbank), die in Canada en een aantal andere landen wordt geboycot vanwege het feit dat er op het etiket van de flessen wijn staat : “geproduceerd in het land Israel”.

Dat mag niet vond de Canadese BDS en een rechter ging daarin mee en verbood de verkoop van de Tura wijn zolang het etiket niet wordt aangepast. Het laatste woord is hier nog niet overgezegt.

Tura wijn

De Tura wijn is een “estate wijn”, waar de meerderheid van de wijn verkopers de druiven inkopen en daar hun wijn van produceren, verbouwen Vered en haar man Erez Ben Sa’adon, sinds 2003 hun druiven en maken daar een bijzonder lekkere wijn van. (Ja ik heb geproefd en heb twee flessen ingekocht voor komende vrijdagavond).

Vered en Erez Ben Sa’adon zijn zeer verbonden met het land Israël. Het zijn visionairs met aandacht voor zelfs de kleinste details. Een half jaar nadat ze trouwden in 2003, namen ze al hun spaargeld en kochten ze 5 hectare wijngaard in het dorp Bracha.

Vered Sa’adon, Tura wijn

Hun beslissing bleek precies goed te zijn en Tura-wijnmakerij is een groot succesverhaal geworden. In blinde smaaktests, waar politiek geen rol speelt, hebben Tura-wijnen lof en prijzen gewonnen en is het wijnhuis een bedevaartsoord geworden voor wijnliefhebbers uit Israël en de rest van de wereld.

Nu is deze wijn nog niet in Nederland te koop, maar dat gaat veranderen nu de Israelwinkel van Christenen voor Israel in Nijkerk ( 033-2458814 ) ons heeft laten weten dat vanaf heden pre-orders voor Tura wijnen kunnen worden geplaatst zodat u binnenkort ook zelf kunt genieten van deze bijzondere boutique wijn .

Bezoekerscentrum Tura wijnen

Mocht U in Israel op bezoek komen, dan raad ik u ten zeerste aan een bezoekje aan Tura wijngaard te brengen. Er is een bezoekerscentrum waar U onder het genot van in Israel door Nederlanders gemaakte Nederlandse kaas kunt genieten van deze heerlijke wijn.

Vandaag had ik met Vered een live interview tijdens het opnemen van de podcast. U kunt dat hieronder terugluisteren, het start na ongeveer 12 minuten.

Advertentie (4)