Video: Het succes verhaal van de Golan Winery

De Golan Heights Winery is een van Israël’s toonaangevende producenten van kwaliteitswijn en werd in 1983 opgericht door vier kibbutzim en vier moshavim (coöperatieve gemeenschappen). Sindsdien heeft het bedrijf zeker zijn stempel gedrukt op de Israëlische wijnwereld.

Ook in Nederland zijn de wijnen van de Golan Winery geen onbekende, gezien de vele reacties die wij indertijd kregen na onze #tipvanMieke actie om de boycot van Israelische wijnen tegen te gaan.

Op dit moment heeft de wijnmakerij ongeveer 6.300 dunams (630 hectare) aan druiven producerende wijngaarden. De wijnmakerij heeft ongeveer 20 druivenrassen geplant in 28 wijngaarden verdeeld in ruwweg 450 blokken, op hoogtes variërend van 400 tot bijna 1.200 meter.

Elk wijngaardblok wordt in kaart gebracht en gecatalogiseerd, met constante monitoring van de verschillende parameters, waaronder bodemgeleiding, groei, waterconditie in de wijnstok en meer. Op basis van de kennis die ze in de loop der jaren hebben verzameld, kunnen ze de kenmerken, vaardigheden, ontwikkeling en gezondheid van het blok begrijpen. Deze informatie is essentieel voor het nemen van beslissingen gedurende het hele jaar en tijdens de oogst.

De blokken worden apart geoogst en hun wijnen worden apart opgeslagen in roestvrijstalen tanks om hun identiteit en uniekheid te behouden tot het uiteindelijke mengen. Uit deze grote selectie van kleine blokken, kunnen hun wijnmakers de meest geschikte blokken voor de relevante wijn kiezen.

In Nederland zijn de wijnen van de Golan Winery o.a. te koop bij Israelwinkel van Christenen voor Israel en vele slijterijen door het hele land.