Nu met Video: Wordt een bijbelse belofte waargemaakt? Vossen gezien in de buurt van de Klaagmuur

Klaagnuur. Screenshot you tube

Terwijl de Joodse wereld de dagen telt tot de negende van Av, Tisha Be’Av, de datum waarop Joden rouwen om de vernietiging van de twee tempels in Jeruzalem door de Romeinen , zijn vossen gezien in de buurt van de Westelijke Muur , een persbericht gemeld op donderdag, aldus meldt de Jerusalem Post.

Het is geschreven in het Boek der Klaagliederen (5:18), dat op Tisha Be’Av staat, dat de berg Sion – waar de tempels stonden – zo vergeten zal zijn dat “vossen erin zullen wandelen”. Volgens de Talmoed wordt uit het traktaat Makkot (24b) begrepen “dat als Uriah’s profetieën van vernietiging aldus zijn vervuld, die van Zacharia over de herbouw van de tempel dat ook zijn”.

Rabbi Shmuel Rabinowitz, de rabbijn van de Westelijke Muur en heilige plaatsen, verwees naar foto’s van de vossen en zei: “Men kan niet nalaten te huilen op de plaats van de vervulling van de profetie van ‘vossen zullen er op lopen’.”