Yair Lapid op bezoek bij Japanse minister van buitenlandse zaken en defensie

Lapid en min.v.BZ Kono. Foto ministerie van buitenlandse zaken Japan.

Kort nadat premier Netanyahu zijn bezoek aan Japan plotseling afzegde, waar de Japanse officials op zijn zachtst gezegd “not amused” over waren, is Yair Lapid, de #2 van Blue & White vandaag in Tokio waar hij werd ontvangen door de Japanse minister van buitenlandse zaken, Taro Kono.

Minister Kono merkte op verheugd te zijn over het feit dat de bilaterale relatie tussen Japan en Israël gestaag vorderingen maakt en dat hij de betekenis van Israël voor Japan op het gebied van geavanceerde high-tech waardeert .

Lapid merkte op dat Israël en Japan overeenkomsten hebben, het zijn beide oude landen die nu bloeien, dat de handel tussen de twee landen is toegenomen sinds hij minister van Financiën was en dit moet worden voortgezet, en dat hij wilde samenwerken op gebieden zoals de strijd tegen het internationale terrorisme.

De twee bespraken ook “onder andere de bilaterale betrekkingen, de regionale situaties in Oost-Azië en het Midden-Oosten en de binnenlandse situatie van Israël.”

minister van Defensie Takeshi Iwaya schenkt een klok aan MK Yair Lapid .Foto ministerie van defensie, Japan

Later bracht hij ook een bezoek aan minister van Defensie Takeshi Iwaya.

Het is erg ongebruikelijk dat top ministers de #2 van een oppositiepartij van een land ontvangen. Dit moet dan ook worden gezien in het licht van de annulatie van Netanyahu’s bezoek aan Japan.

Advertentie (4)