Zoektocht naar terroristen die Dvir Sorek vermoorden uitgebreid

Foto IDF

IDF, de Shin Bet en politie hebben de zoektocht naar de moordenaars van Dvir Sorek uitgebreid. Er zijn meer troepen naar de Westbank gestuurd om te helpen bij het zoeken. Men is bang dat als de terroristen niet snel gevonden worden er mogelijk meer aanslagen plaats zullen vinden.

Met de komende moslim feestdag Eid al-Adha aanstaande zaterdag en de Joodse treur- en vastendag Tisha B’Av op zondag, is men bang dat de moord van woensdag inspiratie zou kunnen zijn voor anderen.

Israëlische veiligheidsfunctionarissen verwijzen naar deze neiging van terroristische activiteiten om in golven op te treden: “terreuraanval leidt tot terreuraanval” of in het Hebreeuws “pigua rodef pigua“. Dit was het meest recent eind vorig jaar, toen een terreurcel binnen een aantal dagen twee dodelijke schietpartijen pleegde op de Noordelijke Westoever, voordat zijn leden werden gearresteerd of gedood door Israëlische veiligheidstroepen.

De klopjacht concentreerde zich eerst op het Palestijnse dorp Beit Fajjar, nabij Bethlehem, dat grenst aan Migdal Oz. Op donderdagavond en de vroege vrijdagochtend breidden veiligheidstroepen hun operaties uit naar de Palestijnse stad Halhul.

Naar verluidt maken de veiligheidstroepen zich zorgen over het feit dat de terreurcel achter de dodelijke steekaanval zich mogelijk heeft opgesplitst, waardoor het zoeken moeilijker is. De groep wordt verondersteld hulp te krijgen.